Çumra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

WEB https://cumrateknikeml.meb.k12.tr
Adres : Çaybaşı Mahallesi Gelincik Caddesi No 76 42500 Çumra/Konya
VİZYON : Teknoloji üreterek sanayiye yön vereceğiz. İLKELERİMİZ: a)İyi bir mesleki eğitimin ülkemiz ve öğrencilerimiz için önemli olduğunun bilincindeyiz. b)Gelişen teknolojiyi takip ederiz. c)Teknolojik bilginin yanında;milli,ahlaki,insani ve manevi değerlere öncelik veririz. d)Biz birbirimize güvenir ve saygı duyarız. e)Bildiklerimizi paylaşarak koordineli çalışırız. f)En az maliyetle kaliteli iş yapmanın bilincindeyiz. g)Öğrencilerimizin düşüncelerini önemser, kendilerini geliştirmeleri için her türlü imkanı sağlarız. h)Veli ve çevre iş birliğine önem veririz.
MİSYON : Merkezinde olduğumuz sanayinin ve toplumun ihtiyacı olan; nitelikli, hayatl ve tasarım gücü gelişmiş,kendine güvenen, teknolojiyi kullanmanın yanında , teknoloji üreten teknik elemanları yetiştirmek için varız. İLKELERİMİZ: a)İyi bir mesleki eğitimin ülkemiz ve öğrencilerimiz için önemli olduğunun bilincindeyiz. b)Gelişen teknolojiyi takip ederiz. c)Teknolojik bilginin yanında;milli,ahlaki,insani ve manevi değerlere öncelik veririz. d)Biz birbirimize güvenir ve saygı duyarız. e)Bildiklerimizi paylaşarak koordineli çalışırız. f)En az maliyetle kaliteli iş yapmanın bilincindeyiz. g)Öğrencilerimizin düşüncelerini önemser, kendilerini geliştirmeleri için her türlü imkanı sağlarız. h)Veli ve çevre iş birliğine önem veririz.
BAŞARILAR : 2007-2008 yılı proje yarışmasında Makina Teknolojisi Bölümü mansiyon ödülü almıştır. Okulumuz Bilişim Teknolojileri Bölümü proje yarışmasında 67 proje arasından emlak takip programıyla 4.olarak jüri özel ödülünü kazanmıştır. 2007 yılı A.B-LDV-IVT proje kapsamında okulumuz projesi Konya´daki 13 projeden biri olarak kabul edilmiştir. 25.11.2007-16.12.2007 tarihleri arasında Almanya’da proje çalışmaları yapan Çumra Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü M.Reşit CANDAN, Müdür Yardımcıları Selim ARPACI-Yıldıray YAMAN, refakatçi öğretmen Murat BAYRAKTAR ve 10 öğrenci , proje çalışmalarını tamamlayarak ilçemize dönmüşlerdi. A.B tarafından projesi kabul edilen Çumra’nın ilk ve tek okulu olması açısından önemlidir.

Kütüphane Kitap Sayısı :1925
Öğretim Şekli :Tam Gün Tam Yıl
Yabancı Dil :
Isınma : Kaloriferli
Pansiyon :
Servis :
Ulaşım : İlçe merkezindedir.Belli zamanlarda Belediye Otobüsü ile ulaşılabilir.
Yerleşim Yeri : Çaybaşı Mahallesi Gelincik Caddesi No:76
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz İlçe merkezinde olup İl merkezine ise 60 Km.uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :